Gučevski vajati

Gučevski vajati

 

Na planini Gučevo u blizini Banje Koviljače na nadmorskoj visini od 550m, koja nesumnjivo predstavlja raj za uživaoce u prirodnim lepotama, smešteni su “ Gučevski vajati “ .
U sklopu kompleksa nalazi se i istoimeni etno restoran domaće kuhinje sa 50 mesta u samom restoranu i predivnom baštom sa 100 mesta. U restoranu se isključivo služe domaća jela, rakija stara preko 18 godina i domaća vina.
Na meniju je tradicionalno predjelo ( proja, suvo meso, kajmak i sir ) i jela sa roštilja na ćumuru. Vikendom je meni dopunjen i teletinom ispod sača i mladom jagnjetinom na ražnju.

Tokom cele godine, pored vrhunskog smeštaja, gosti se mogu baviti i aktivnostima po sopstvenom izboru. Blizina Banje Koviljače, Tršića, manastira Tronoša, a i sama planina Gučevo pružaju odlične uslove za organizovanje raznovrsnih aktivnosti.

Prenoćište možete obezbediti u apartmanima koji su u stilu etno vajata ( jedan vajat sa tri ležaja i drugi sa dva ležaja ). Oba vajata poseduju kupatilo, kuhinju, televizor, muzički uređaj, klima uređaj. Dovoljno je reći da je drvo od koga su napravljeni vajati staro preko 100 godina.

Etno vajati izgrađeni u duhu tradicije ovog kraja pružaju utočište onima koji hoće bar na trenutak da se sklone od savremenog tempa života. U ambijentu nedirnute prirode nestaje granica između sadašnjeg i nekadašnjeg. Puteljci i proplanci, nepregledne bukove šume, vazduh prebogat kiseonikom, izvori i potoci nikoga ne ostavljaju ranodušnim.
I leti i zimi . . .

Scroll to Top