Krupajsko Vrelo

Krupajsko vrelo, čarobna simofnija vode u netaknutoj prirodi, izbija na zapadnoj strani Beljanice na nadmorskoj visini od 220 m i predstavlja jedno od najzanimljivijih kraških vrela u Srbiji.

Homoljski kraj je poznat kao velika ekološka oaza.
Krupajsko Vrelo predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja.
Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha.
Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela.

Krupajsko Vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji, u zapadnom podnožju planine Beljanice, sa desne strane Krupajske reke, između sela Milanovac i Krupaja, oko 35 km od Žagubice. Pristupačno je asfaltnim putem koji povezuje Krepoljin i Despotovac.

Prilikom vaše posete ovom kraju mi vam nudimo udoban smeštaj i zdravu hranu, a jedinstveni specijaliteti domaće kuhinje čine boravak kod nas još privlačnijim.

Specijalitet kuće je pastrmka iz našeg ribnjaka koju gost po želji može sam da upeca. Takođe imamo i veliki izbor drugih karakterističnih specijaliteta našeg kraja: homoljsko jagnje, homoljski sir, kačamak a takođe nudimo i veliki izbor gotovih i jela sa roštilja.

Objekat “ Vrelo “ nudi smeštaj u dvokrevetnim sobama sa punim komforom.
Restoranski deo osim zatvorenog, poseduje i pokrivenu baštu sa pogledom na bazen.

Scroll to Top