Salaš Stremen

Vremenska prognoza:

Salaš StremenSalaš “ Stremen nalazi se dvadesetak kilometara od Novog Beograda, u selu Jakovo, na samo jedan kilometar od reke Save. Postoji nekoliko načina da brzo i lako stignete do tamo. Sa Novog Beograda, iz blokova, kroz Surčin, prateći vidno označene turističke putokaze za salaš “ Stremen “ , stižete u Jakovo. Na samom izlazu iz Jakova, na jedan kilometar od vojne kasarne, nalazi se salaš “ Stremen „ .

Ako ste avanturista možete doći kraćim i lepšim putem preko nasipa uz reku Savu.

Salaš radi svakim danom osim ponedeljkom.

Salaš je jedinstveno mesto za sve koji uživaju u domaćoj hrani i piću, a autentičan ambijent dopunjuju letnja bašta i lokalna etno muzika.

Dok uživate u prirodnom ambijentu i muzici, probajte neke od sremskih i lovačkih specijaliteta, koji izazivaju radoznalost i bude apetit ( ribić na kajmaku, rinflajš, salaški gulaš, štrudla sa makom i orasima, bundevara …) .

Uz domaće specijalitete ne preostaje vam ništa drugo do da nazdravite čašom dobrog vina i prepustite se čaroliji salaša. . .

Pored velikog broja sadržaja napravljen je poseban prostor za zabavu najmlađih. Vreme provedeno u prirodi uz životinje blagotvorno je za svako dete, pa je igralište za decu upotpunjeno sadržajima koje deca najviše vole : klackalicama, ljuljaškama, toboganima, vrteškama . . .

Tokom prolećnih, letnjih ili sunčanih jesenjih dana možete provesti nezaboravne trenutke u vožnji dvopregom uz obalu Save.

Mir, udaljenost od gradske vreve pružiće Vam mogućnost da uživate u prirodi i da se barem u mislima otisnete u davno vreme kada su ulice vrvele od kočija.

KONJIČKI KLUB

Škola jahanja za početnike je pravi način da upoznate ove plemenite životinje, te da naučite o anatomiji i psihologiji konja, kao i da negujete, timarite i brinete o jahaćem konju. Ovde postoji i napredna škola jahanja gde se najbolji mogu oprobati u preskakanju prepona, dresuri i terenskom jahanju . . .

Scroll to Top