Lazarevac

Vremenska prognoza:

Kada krenete iz Beograda Ibarskom magistralom prema Valjevu, Čačku, Užicu, Zlatiboru i Tari, ili idete iz Novog Pazara, Kraljeva, Gornjeg Milanovca ili sa Kopaonika prema Beogradu, prolazite pored Lazarevca.

Potrebno je samo da, kada vidite tablu sa imenom  grada, skrenete, vozite se još par minuta i kročićete u avanturu kakvu niste ni sanjali da ćete doživeti.
Otkrićete nebrušeni dijamant srpskog turizma – Lazarevac.

Lazarevac vam može ponuditi mnogo toga, u zavisnosti od Vaših želja i interesovanja. Ako volite formalnosti i klasifikacije, u ponudi je:

Industrijski turizam ( obilazak Površinskih kopova, “ mesečev pezjaž “ sa vidikovca Volujak, . . . . )

Kulturno – Istorijsko Nasleđe  ( spomen – obeležje Knezu Stanoju, Vrače brdo, staro Vojničko groblje, Spomen – kosturnicu, spomenik Srpskom ratniku, Modernu galeriju, “ Kamengrad “ , . . . )

Verski Turizam ( crkve brvnare u Vreocima, Baroševcu i Brajkovcu, manastir u selu Ćelije, u kome su po legendi, boravili Sveti Vrači, Kuzman i Damjan, velelepnu crkvu Svetog velikomučenika Dimitrija sa kriptom u kojoj se nalazi Spomen – kosturnica Kolubarske bitke , . . . )

Sportsko – Rekreativni Turizam ( moderan Sportski centar, strelište “ Tamnava „, jezero Očaga, i još 20 jezera u okolini grada na kojima možete pecati i uživati u miru, tišini i njihovoj izuzetnoj lepoti ) .

A ako ne volite da klasifikujete stvari, postoji rešenje i za Vas! Svaki od ovih bisera možete izdvojiti i nanizati nisku po svojoj želji. Izaberite iz ove bogate ponude ono što Vam se najviše dopada! A kada se umorite, ili ogladnite, možete otići na mesta gde će sva Vaša čula uživati!

Potrebna Vam je samo dobra volja.

Scroll to Top