Petrovac na Mlavi

Vremenska prognoza:

Opština Petrovac na Mlavi se nalazi u istočnoj Srbiji, u Braničevskom okrugu. Prostire se na površini od 654.9 km2. Na teritoriji opštine prema popisu iz 2002.godine, živi 45 706 stanovnika (srpskog i vlaškog porekla) u 34 naselja. Sam Petrovac, kao centar opštine, broji 8 772 žitelja.
Reljef je brdsko – ravničarski.
Klima ima umereno kontinentalna obeležja.
Hidrografsku okosnicu predstavlja reka Mlava sa pritokama.
Kraj je bogat raznovrsnom florom i faunom.

Hol gimnazijePrema podacima kojima raspolažemo, Petrovac, odnosno srez Mlavski, prvi put je tražio osnivanje Gimnazije u Petrovcu još 1891.godine. Međutim, proći će još dosta vremena pre nego što želja bude bila ostvarena. Naime, Petrovac je Gimnaziju dobio tek 1965. godine.
Školi je 1979. godine pridodat aneks, tako da danas školska zgrada ima ukupnu površinu od 3348 metara kvadratnih.

U sastavu školske zgrade se nalazi i fiskulturna sala, školski tereni i školski park.
Školska biblioteka poseduje oko 8 000 knjiga i časopisa, a u okviru biblioteke nalazi se i čitaonica sa 35 čitalačkih mesta.
Veliki školski hol je savremena galerija u kojoj se priređuju izložbe slika, održavaju književne večeri, koncerti i pozorišne predstave.

hala_petrovacnamlavi_malaSportska hala je namenjena pre svega tzv. malim sportovima: odbojci, košarci, rukometu, malom fudbalu a pogodna je i za sprovođenje sportskih aktivnosti u okviru borilačkih sportova (karate, taekwondo, džudo, džiu-džica, boks,gimnastike i delimično atletike. Raspolaže terenom-borilištem olimpijskih dimenzija i površine i gledalištem kapaciteta 1600 gledalaca za sedenje tj ukupno 3000 gledalaca.
U hali se odvijaju sledeće aktivnosti:
* treninzi sportskih klubova,
* utakmice sportskih klubova,
* nastava fizičkog vaspitanja osnovnih i srednje škole,
* rekreacije građana,
* kulturno-umetničke priredbe.

Ustanova „ Sportski centar“ stacionirana je u SPORTSKOJ HALI.

Letnji Bazen Olympic

bazen OlympicBazen je namenjen za dnevno i noćno kupanje. Bazen je noću maksimalno osvetljen, kako voda u samom bazenu tako i staze oko bazena, to je spasiocima i obezbedjenju mnogo lakši uvid u kompletno dešavanje oko bazena i u noćnom periodu. Bogat sadržaj dešavanja na bazenu, vikendi sa živom svirkom, gostovanja estradnih zvezda…

 

Moto kros klub Petrovac

moto krosMoto kros klub je skup svih pozitivnih energija, ljubitelja prirode, avanture, neistraženih brdskih i planininskih terena, koji sami i predstavljaju izazov osvajanja motociklom. Stoga učestvujte sa nama, posmatrajte i uživajte u terenima, predelima, lepotama našega kraja i našega druženja.

Budićete se uz miris svežeg sena,zelene trave i tek samlevenog brašna,a uspavljivati uz zvuke pastirske frule i sliku zalazećeg sunca u smiraj dana. Uživaćete u zelenim obalama jedne od najčistijih reka Srbije – Mlave, blagodetima rodne zemlje, zdravoj i prirodnoj hrani, čistom vazduhu, toplom gostoprimstvu meštana…
Naćićete duhovni mir u manastirima skrivenim u nedrima planinskim,a mističnost u starim običajima i zanatima.
Magija briše granicu izmedju sna i jave, a Homoljem ćete ostati opčinjeni…

Scroll to Top