Selo Varda

Vremenska prognoza:

800px-Varda-zimiVarda se nalazi na obroncima planine Povlen, na nadmorskoj visini od 800 – 900 m. Udaljena je od Kosjerića 18 km.

U centru sela nalazi se internat hotelskog tipa sa oko 90 ležaja, koji pruža sve uslove za organizovanje i izvođenje programa “ nastave u prirodi “ .

U blizini su i tereni za male sportove.

 

Varda je okružena mladim šumama, pašnjacima i plantažama voća. Postoji mogućnost planinarenja i lova na krupnu i sitnu divljač, kao i organizovanja izleta do reke Drine, koja je udaljena svega 15 km od ovog sela, što sve, uz izrazito povoljnu klima, predstavlja izrazite mogućnosti za razvoj turizma.

3 thoughts on “Selo Varda”

  1. Da, na Vardi je postojao internat za djake iz okolnih sela sada je to jedna polusrusena zgrada uostalom kao i sama Varda gde ima mozda 10-ak normalnih kuca ostale su trebalo davno da se ruse.

    1. Mnogo volim na Vardi da popijem kafu i popricam sa tim divnim ljudima i domacinima… Bila sam djak neke 1969/70 skolske godine i tada je imala Robnu kucu i imala sve uslove da postane varosica…Steta…Sada sa mnogo sete pogledam te stare i oronule kuce ali je ipak volim i rado dolazim…

  2. Varda je zapostavljena i zaboravljena, nazalost….lepo mesto i ima sve preduslove za turizam: blizina Povlena, Tare, Drine… Cuveno Zarozje, Pasina Ravan…prelepi predeli. Trebalo bi da to neko pokrene a seoski turizam je buducnost nasih sela…

Затворено за коментаре.

Scroll to Top