Etno selo – Moravski Konaci

Vremenska prognoza:

Samo 90 km od Beograda, Evropskim koridorom 10, na samo 1 km od autoputa i Velike Plane očekuje vas Etno selo „ Moravski konaci „ . U potpuno prirodnom ambijentu, Konaci će vam pružiti oazu mira, tišine i odmora u ambijentu starog srpskog sela sa kraja 19. veka. Ovaj po mnogo čemu jedinstveni turistički kompleks u Srbiji otvoren  je 15. decembra 2007. godine.

Čitav kompleks se prostire na površini od 4. 5 ha i sastoji se od naselja za konačenje i sportsko – rekreativnog dela sa jezerom i Aqua parkom sa 3 bazena.

 
Selo smo opremili sa 20 kuća brvnara koje smo za potrebe konačenja preneli iz različitih krajeva Srbije. Kuće su spoljašnjim izgledom zauzele autentičnost, a enterijer je prilagođen potrebama savremenih turista te tako i opremljen ( svaka soba ima kupatilo, klima uređaj i Tv prijemnik ) . Smeštajni kapacitet etno sela je 28 ležajeva raspoređenih u 12 dvokrevetnih, trokrevetnih i četvorokrevetnih soba.

Na samom ulazu u etno selo se nalazi pravoslavna crkva, posvećena Sv. Nikoli,   inače sagrađena   od   drveta   i kamena.

Etno restoran je takođe izgrađen u duhu tradicije, od drveta i kamena. Kapacitet je 300 mesta. Restoran se nalazi na obali jezera površine 1, 5 hektara sa 9 ostrva međusobno povezanim drvenim mostovima.

Po obodu jezera je popločano šetalište sa dve vodenice u radu.

Scroll to Top