Turističko – sportski centar Velika Plana

Vremenska prognoza:

sportski centarSportski centar svoju delatnost ostvaruje kroz organizaciju rada dva značajna sportska objekata, sportske dvorane i otvorenog olimpijskog bazena.

Sportska dvorana, ukupne površine oko 1600 m2, raspolaže sa svim potrebnim uslovima za trening sportista svih uzrasta i svom potrebnom opremom za organizaciju takmičarskih susreta u skladu sa propisima evropskih federacija. Na 1200 m2 nalazi se teren za rukomet, mali fudbal, košarku i odbojku. Koristi se i za karate, stoni tenis i druge dvoranske sportove.
Na ostalom prostoru smeštene su tribine za 1000 gledalaca, četiri potpuno opremljene svlačionice za igrače, svlačionicom za sudije, ugostiteljski i drugi radni prostor.

U sastavu bazenskog kompleksa su pored olimpijskog bazena, dubine od 2. 20 do 5. 40m, i dva manja bazena kružnog oblika prečnika 12 odnosno 5m, za decu i obuku neplivača. Uz veliki bazen završen je prvi deo tribina za 700 gledalaca.

Bazenski kompleks spada u red onih sa najčistijom vodom zahvaljujući najsavremenijim uređajima za održavanje i prečišćavanje vode.

Gradski stadion nalazi se u samom centru grada sa dva terena sa tribinama za 500 gledalaca.

Osim pružanja usluga profesionalnom i rekreativnom sportu, sportski centar se bavi i poslovima svih oblika receptivnih turističkih usluga, organizacija sportskih programa za takmičarske i rekreativne grupe i informativno – propagandnu delatnost za sopstvene i tuđe potrebe.

Scroll to Top