Prijepolje – Izvor adrenalina

Vremenska prognoza:

Prijepoljski kraj pruža raznovrsne mogućnosti za bavljenje ekstremnim sportovima. Planinarenje ovde ima dugu tradiciju, a ono što je veoma važno napomenuti je, da je Prijepolje jedini grad od Beograda do Nikšića koji ima Gorsku službu spasavanja.

Doživite predivne trenutke šetajući obeleženim stazama dugim 100 kilometara. Nad stenovitim koritom Mileševke uzdiže se stasita i vižljasta reliktna biljka – Pančićeva omorika. Simbol divljine kanjona je i Beloglavi sup koji se gnezdi u kanjonu Miševke ( pećina Orlovača ). To što su ove dve retke vrste opstale baš u ovom kraju, dovoljan je razlog da trenutke svog odmora provedete baš ovde i da bar na kratko vreme živite zdravo.

Paraglajding je jedan od sportova koji će vam sigurno podići adrenalin. Prijepolje ima idealne uslove za bavljenje ovim sportom, sa više poletišta. Testirajte svoju hrabrost i priuštite sebi priliku da predele posmatrate sa visine, tako ćete imati jedinstvenu priliku da vam bar na trenutak svet bude “ pod nogama“ .

Rafting LimomOno čime se Prijepolje posebno ponosi i što pruža mogućnost za bavljenje vodenim sportovima je reka Lim . U delovima gde je reka mirna postoje idealni uslovi za ribolov, a u klisuri za rafting. Nemirni bukovi Lima su idealni za bavljenje ovim sportom.

Skupite hrabrost, sedite u čamac i pokušajte da ukrotite divlju reku. Ako jednom probate, sigurno ćete doći opet, jer ćete se posle ove avanture osećati pobednički.

Iako divlja Lim je reka koja ume da vam “ uđe pod kožu.

U Prijepolju možete kampovati, baviti se planinskim biciklizmom, penjanjem, orjentiringom …

Ovde, na jednom mestu, možete naći sve što vam je potrebno. Ako se nikada niste usudili da probate neki od ekstremnih sportova, ovi idealni uslovi i predivni predeli će sigurno probuditi želju u vama.

Scroll to Top