JP Sportski centar “ Olimp – Zvezdara „

Vremenska prognoza:

SC OlimpSportski centar “ Olimp „ svečano je otvoren 22. 12. 1970. godine na jednom od najlepših mesta na Zvezdari, iznad Cvetkove pijace, u blizini zvezdarske šume.

Od samog otvaranja, sa otvorenim i zatvorenim terenima i kompleksom bazena, bio je centar rekreativnog sporta. Danas je SC „ Olimp „ jedan od najuređenijih sportskih centara u gradu.
“ Olimp „ poseduje otvorene terene :

Atletski poligon sastoji se od četiri atletske staze dužine 250 m, koje imaju najsavremenije tartan podloge i preko 20 rekvizita za vežbanje. Unutar staza smešteni su teniski tereni sa novim podlogama vrhunskog kvaliteta – poklon Novaka Đokovića.

Tereni za male sportove obuhvataju asfaltne terene za mali fudbal i rukomet, košarku i odbojku. Klizalište se tokom zimskih meseci postavlja na otvorenom rukometnom terenu.

Kompleks otvorenih bazena čine tri zanimljivo spojena bazena: bazen za plivače dubine 1, 80 m bazen za skokove u vodi, bazen za neplivače sa najvećom dubinom od 1, 4 m. Odvojen u zelenilu nalazi se kružni dečiji bazen, prečnika 10 m. Kaskadna sunčališta, kafić, uređeno zelenilo i teren za odbojku na pesku upotpunjuju sadržaj plivališta.

Dečije igralište smešteno između letnje pozornice i atletskog poligona, predstavlja park pun zelenila sa klupama i mobilijarom za igru dece : toboganima, klackalicama i ljuljaškama, u kome svakodnevno uživaju najmlađi Zvezdarci.

Letnja pozornica sa sa amfiteatarskim gledalištem od preko 1000 mesta i prostorijama za tehniku, okuplja veliki broj posetilaca na letnjim kulturnim manifestacijama.

SC “ Olimp „ poseduje i zatvorene sportske terene : sportsku dvoranu veličine 30 x 18 m, trim salu i zatvorene teniske terene, kao i moderan “ Sport kafe “ .

Scroll to Top