Turističke manifestacije u Grockoj

Vremenska prognoza:

gročanske svečanostiNajveći kulturni događaj na teritoriji opštine Grocka su tradicionalne Gročanske svečanosti. Deset dana pre centralne proslave, koja se uvek organizuje poslednje nedelje u julu, počinju sportski programi, turnir u malom fudbalu, košarci i odbojci na pesku na obali Dunava.Već skoro 30 godina u okviru ove manifestacije bira se najbolja rakija kajsijevača, a prati je izložba voća, mini sajam poljoprivrede i koncerti narodne i zabavne muzike. Takmičenje sportskih ribolovaca u kuvanju riblje čorbe centralni je događaj po kome se nekada ova manifestacija nazivala “ Zlatni kotlić Dunava “ .

Prvu kulturnu manifestaciju u toku godine organizuju žene iz Begaljice. Udruženje građana žena Begaljice već nekoliko godina neguju aktuelni trend seoskog turizma, starih zanata, nacionalnih jela i Ručnih radova. Ovo udruženje je i učesnik mnogih međunarodnih festivala.

Spasovdanski sabor harmonikaša u Boleču, okuplja najbolje harmonikaše Srbije, a nedelju dana pre Petrovdana u Vrčinu se organizuje  folklorna, kulturno – sportska manifestacija pod nazivom “ Pesmom za Srbiju “ .

Scroll to Top