Kladovo

Aquastar Danube

Luksuzni smeštaj i odmor u Kladovu nudi novosagrađeni hotel visoke kategorije Aquastar Danube, koji se nalazi na samoj obali Dunava u neposrednoj blizini gradske plaže. Bazen, jacuzzi, sauna. . .  su na raspolaganju gostima hotela Aquastar, a vrhunsko osoblje hotela pobrinuće se da vam svaki trenutak bude prijatan.

Hotel Đerdap

Hotel Đerdap je lociran na samoj obali i pored ugodnog smeštaja nudi jedinstvenu šetnju Dunavom. Brod – restoran “ Đerdap “ može da ugosti 120 putnika i pogodan je za turističke obilaske, svadbena veselja i poslovne aranžmane.

Etno Festival

Etno festival istočne Srbije – EFIS, letnja manifestacija koja okuplja veliki broj turista i posetilaca. Od hrane i pića, preko rukotvorina domaće radinosti, do višednevne zabave koju obezbeđuju brojrni folklorni ansambli i popularni izvođači i grupe.

Zlatna bućka Đerdapa

Zlatna bućka Đerdapa je sportsko ribolovna manifestacija koja traje već 27 godina. Ribarsko mesto Tekija spremno dočekuje ribolovce svake godine i uz bogat ulov garantuje i dobar provod i zabavu. Ne izostaje ni izbor Mis mokre majce, a provereno dobra je i riblja čorba kuvana u dunavskoj vodi.

Sportski centar “ Jezero „

Sportski centar “ Jezero „ savremeno opremljen i uređen obezbeđuje uslove za održavanje sportskih takmičenja, kao i pripreme sportista. Velika dvorana ima kapacitet od 2500 mesta na tribinama i sve uslove za rukomet, košarku, odbojku i druge ekipne i pojedinačne sportove. U hali je do danas održan niz domaćih i međunarodnih sportskih manifestacija.

Gradska plaža u Kladovu

Kladovska gradska peščana plaža je pravo mesto za letnji odmor i rekreaciju. Kao alternativa letovanjima na morskoj obali pruža gotovo identičan doživljaj. Neposredna blizina dva hotela i nekoliko ugostiteljskih objekata čini ovaj sadržaj još komfornijim.

Crkva Sv. Đorđa

Centar Kladova je šetalište ispunjeno zelenilom, a centralno mesto zauzima pravoslavni duhovni hram, crkva Sv. Đorđa, sagrađena u XIX veku. O kulturi grada brine Centar za kulturu u čijem sastavu je Dom Omladine i Dom kulture sa bibliotekom, galerijom i velikom salom za bioskopske projekcije, pozorišne i koncertne predstave sa svim uslovima za organizaciju stručnih …

Crkva Sv. Đorđa

Hidroelektrana Đerdap I

Dunav kao vodeni i saobraćajni potencijal, omogućava proizvodnju hidroelektrične energije. Na teritoriji opštine Kladovo nalazi se Hidroelektrana Đerdap I. Sagrađena je u saradnji sa rumunskom stranom i od 1972. godine proizvodi značajan deo elektične energije za potrebe naše zemlje. Ujedno reguliše saobraćaj Dunavom. Najveća je hidroelektrana u Srbiji i jedna od najvećih u Evropi. Saobraćajno …

Hidroelektrana Đerdap I

Tvrđava Fetislam

Srednjevekovna tvrđava Fetislam je sagrađena na temeljima rimskog utvrđenja Zanes. Današnji oblik je dobila 1524. godine, kada je Mahmud II vršio pripreme za osvajanje Evrope. U svojoj burnoj istoriji često je menjala “ vlasnika “ , a definitivno je predata srpskim vlastima 26. aprila 1867. godine. U Kladovu se taj dan slavi kao dan opštine. …

Tvrđava Fetislam

Arheološki muzej Đerdapa

Arheološki muzej Đerdapa raspolaže zbirkom značajnih eksponata koji govore o prošlosti kladovskog kraja. Ova bogata zbirka argumentuje prisustvo ljudi u dolini Dunava još od praistorije i civilizacije Lepenskog vira, preko vinčanske kulture koja je dopirala i do ovih krajeva, bronzanog i gvozdenog doba, vremena Rimljana, Kelta, Slovena, pa sve do Turaka i savremene istorije. Kolekcija …

Arheološki muzej Đerdapa

Scroll to Top