Crni Vrh

Crni VrhCrni Vrh je od Bora udaljen 30 km. Planina je dobro povezana asfaltnim putem Bor – Žagubica sa većinom krajeva Srbije i susednih zemalja. Trasa puta je idealna za održavanje brdskih auto – moto trka i relija.

Najkvalitetnije bukove šume u nas, a možda i u Evropi, prijatna planinska klima, sa sedativnoterapijskim i stimulativnim delovanjem, bujno zelenilo leti i duboki snežni pokrivač zimi koji se zadržava i do maja meseca, čine ovu planinu privlačnom tokom cele godine.

 
Crni Vrh odavno predstavlja metu turista i izletnika, zbog čega je daleke 1952. godine na ovoj planini izgrađen Planinarski dom, a nešto kasnije, uređen je teren za skijanje sa uspinjačom.

Zbog značaja Crnog Vrha za razvoj planinskog turizma, u opštini Bor i u Republici Srbiji, pre 2 decenije započeta je izgradnja Turističkog centra „ Crni Vrh – Jelen “ , na oko 210 hektara površine, sa izuzetno ambicioznim sadržajem: hotel visoke kategorije tipa Hayatt sa oko 850 postelja, apartmansko naselje, ski staza, klizališta, teniski i tereni za mini golf, sportska hala i heliodrom.

Sa realizacijom navedenog projekta u celini, te stavljanjem u funkciju aerodroma u Boru, prirodne lepote ovog kraja biće dostupne i najprobirljivijim gostima iz ekonomski bogatih zemalja sveta.

Scroll to Top