Čonopljansko jezero

Čonopljansko jezero

Čonopljansko jezero se nalazi na samo 15 km od Sombora, na prelepoj Telečkoj visoravni.

Do Čonopljanskog jezera se dolazi iz pravca Sombora, Novog Sada i Subotice, preko Čonoplje.
Na jezeru je dozvoljeno kampovanje u šatoru ili kamp prikolici.

Za sve posetioce Jezera postoji mogućnost pripreme roštilja, kotlića ili ražnja, uz prethodnu najavu. U ribolovačkom domu na jezeru služi se piće ohlađeno u podrumu.

Zauzima prostor od oko 10 ha vodene površine, sa pošumljenim i uređenim priobaljem. Bogato |e kapitalnim primercima šarana, amura, soma, tolstolobika, štuke i smuđa. Upecan je šaran od 21.5 kg, amur od 22 kg, som od 12.5 kg, štuke veće od 10 kg itd.

Jezero postoji od 1990. godine. kada je oformljeno Udruženje sportskih ribolovaca “ Šaran “ . Od tada postoji i ribočuvarska služba koja radi 24 sata i brine o zaštiti ribljeg fonda u jezeru. Poribljavanje se obavlja svake godine, uz nadzor predstavnika “ Voda Vojvodine „, koji su vlasnici jezera. Peca se na godišnju i dnevnu dozvolu. Godišnja dozvola izdata u našem Udruženju važi za Jezero i sve kanale u Vojvodini.

Pravila ponašanja na Jezeru su regulisana pravilnikom, uz saglasnot “ Voda Vojvodine “ i Upravnog odbora Udruženja. Na Jezeru se peca isključivo na tri štapa, uz ograničeni ulov. Dozvoljeno je da se ulovi po jedan primerak plemenite ribe, uz obavezan prikaz ribočuvaru. Šaran je ograničen do 35 cm dužine i 6 kg težine, amur od 5 – 15 kg, štuka do 6 kg, smuđ neograničene težine, jedan som neograničene težine.

Scroll to Top