Manifestacije u Alibunaru

Vremenska prognoza:

Za sve zaljubljenike prirode, izletnike i sportiste svake godine Turistička organizacija Alibunar u saradnji sa sportskim savezom opštine Alibunar i kulturnim centrom organizuje niz kulturnih, sportskih i turističkih aktivnosti: Obilazak Etno sela i jedinstvene crkvice brvnare u Banatu; pešačke i biciklističke ture; turnir u malom fudbalu, košarci i odbojci; kulturno umetnički program i gostovanje folklora svih nacionalnih manjina na teritoriji Vojvodine.
1 maj
Od manifestacija u opštini ističu se:


“Prvomajski uranak” koji se održava prvog maja na izletištu “Devojački bunar”. Najveći broj posetilaca je iz opštine Alibunar ali i susednih gradskih centara Vršca i Pančeva, Beograda i Smedereva.


„Sabor pčelara“
-održava se, takođe,na izletištu „Devojački bunar“,poslednjeg vikenda juna.U vreme cvetanja bagrema okuplja se veliki broj pčelara sa ove teritorije,a tako i iz drugih krajeva.

Manifestacija „Raspevano proleće“-održava se u drugoj polovini aprila

dani ribaraTuristička manifestacija „Zlatna Udica“ je takmičenje sportskih ribolovaca.Održava se zadnjeg vikenda u septembru na obali kanala D-T-D kod Janošika.Prvog dana takmičenja na lokalnom a drugog dana na republičkom nivou. Sadržaj manifestacije:Takmičenje pecaroša,sportskih ribolovaca, kulinarskih majstora u pripremanju riblje čorbe, mladih fudbalera i šahista. Najveće interesovanje pobudilo je takmičenje u kuvanju riblje čorbe,te je svake godine broj učesnika sve masovniji.

Program manifestacije u trajanju od tri dana uz atraktivan nagradni fond. je turistička manifestacija koja se održava prvog vikenda septembra na Devojačkom Bunaru.

„Konjički maraton izdržljivosti“

Manifestacija „Dani Roma“ održava se u drugoj polovini avgusta na Devojačkom Bunaru.Okuplja Rome sa cele teritorije republike,kao i iz dijaspore.Predstavlja festival tradicije,pesme i igre Roma iz celog sveta. hajka na lisicu

”Hajka na banatsku lisicu” je novijeg datuma.Održava se u drugoj polovini januara i republičkog je karaktera.

Scroll to Top