Banja Junaković

Apatin---lokacija-3Banja Junaković počela je sa radom 1983.godine, mada su termalni izvori otkriveni na ovom prostoru 1913.godine. Analize vode su pokazale da vode ove banje spadaju u isti red kao one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.
Banja se nalazi u blizini Apatina na samoj ivici šume.

Raspolaže sa 270 ležajeva i nudi usluge medicinske rehabilitacije i hotelskog smeštaja.

Medicinske terapije obuhvataju lečenje svih vrsta reumatizma,ortopedskih i neuroloških oboljenja i ginekoloških problema i steriliteta. Uz veliku stručnost medicinskog osoblja obavljaju se hidroterapije, elektroterapije, termoterapije, kineziterapije, radna terapija i rucna masaža.

Za rekreaciju, gostima na raspolaganju stoji kompleks od 10 spoljnih bazena, zatvoreni terapijski bazen, tereni za tenis, beach volley, mali fudbal i rukomet, dve saune, teretana, restoran, aperitiv bar i gril restoran. Pored Apatina protiče Dunav, što pruža mogućnost za ribolov i sportove na vodi.

U šumama oko Dunava živi veliki broj divljači i ptica što pruža velike mogućnosti za lov, foto – safari i bird – watching. U gradu i okolini banje tokom godine održavaju se i brojne manifestacije specifične za ovaj kraj.

Scroll to Top