• Podrum Koste Botunjca

     230 km južno od Beograda, u selu Donje Zleginje u Župi aleksandrovačkoj, na porodičnom imanju Botunjac, nastaju vrhunska vina Botunjac, koja su neobičan spoj tradicije, tehnologije i ljubavi prema večnom piću. Na staroj požuteloj kartici ( dopisnici ) koju je deda Dragomir, 1942. godine poslao iz logora iz Nemačke, napisano je ” uputstvo ” kako da…

  • Vinarija Stemina

    Vinarija Stemina proizvodi vina Panta rei ( šardone ) , Mina ( roze ) , Stefanos ( kaberne sovinjon i merlot ) i Stefanos barik. Može da primi 30 ljudi. Vinarija Stemina podiže svoje vinograde na levoj obali Zapadne Morave, na mestima gde su nekad bili carski vinogradi. Plantažni vinogradi sa vrhunskim vinskim sortama –…

  • Restoran Meraklija

    Restoran Meraklija, smešten u najužem centru grada, prelepog enterijera, odiše meraklijskim duhom i opravdava svoj naziv u punoj meri. Kapaciteta 80 mesta u restoranu i 20 u bašti, pogoduje za organizovanje poslovnih ručkova, porodičnih slavlja i grupa u tranzitu. Stara srpska jela, specijaliteti sa roštilja i riblji meni, samo su deo široke gastronomske ponude, a…

  • Vinarska kuća Spasić

    Vinarska kuća Spasić proizvodi rujno, tamnjaniku i despot. Čudnim i nepredvidivim životnim putevima i voljom Gospoda Boga, Spasići su se još u  XVIII veku ukorenili u pitomi župski krajolik – Tržac. Sunce, zemlja i voda primaju svakog u svoje okrilje, ali je mali broj onih koji taj Božiji dar koriste kao Spasići. Na sebi svojstven…

  • Kafana Srbija

    Kafana Srbija je prijatna, ispunjena boemskom atmosferom i uređena u etno stilu. Poznata je po danima kafane, tokom januara meseca, kada goste uslužuju viđeniji gosti kafane, doktori, glumci i boemi. Uz razne vrste pečenja i starih srpskih jela, specijaliteti ove kafane, sa 60 mesta, su Teleća glava u škembetu, Kasapski gulaš i Meso na seljački…

  • Podrum braće Rajković

    Podrum braće Rajković proizvodi vina Opijum, Princ i Dina. Sala za degustaciju prima oko 30 ljudi. Pisani podaci o vinarskoj tradiciji porodice Rajković datiraju iz 1834. godine, kada je u Srbiji prvi put sproveden popis, mada je po porodičnom predanju ta tradicija ceo vek duža. Na obroncima blagorodne Župe, u selu Gornje Zleginje danas se…

  • Restoran Potkovica

    Restoran porodice llčić koja se dugo bavi ugostiteljstvom i turizmom kapaciteta je 120 mesta raspoređenih u tri dela: kafana, restoran i banket sala. Restoran Potkovica je stecište čestih promocija, književnih, muzičkih i likovnih susreta. Specijaliteti kuće su jela domaće kuhinje, a preporučujemo karavan potkovicu.

  • Podrum Radenković

    Podrum Radenković  proizvodi šardone, rajnski rizling, beli sovinjon, roze, Carigrad i Carigrad barik. Sala za degustaciju može da primi 60 ljudi. Na brežuljcima i osunčanim kosama atara sela Trnavci, u srcu rodne Župe, blistaju vinogradi čestitih srpskih domaćina, gajeni uz mnogo ljubavi i pažnje. Zato su župska vina, koja su zajedno stvorili ljudi i priroda,…

  • Restoran Etno kuća

      Etno kuća je renomirani kruševački restoran, u samom centru grada, izvornog etno enterijera i srpske kuhinje. Domaćinska atmosfera će Vaše boravke u ovom gradu učiniti prijatnijim . . . Pozivamo Vas da uživate u raznim mezelucima, roštilju, ribi, gotovim jelima i naravno, našim specijalitetima pripremljenim ispod sača ( jaretina ispod sača u mleku, teleći…

  • Etno domaćinstvo Moravski Cvet

    Na putu gde se spajaju put iz Kruševca i kružni put ( zaobilaznica ) u selu Makrešanui gde je Zapadna Morava najbliže putu, nalazi se Moravski cvet Ovaj turističko – ugostiteljski kompleks na obali Zapadne Morave je jedinstven spojprirode, zdrave hrane, etno eksponata i rekreativnih sadržaja.Uz restoran koji nudi stara srpska jela i riblje specijalitete,…