Bor

Smedovačke Pivnice

Smedovačke pivnice se nalaze na ulazu u selo Smedovac, na vinskom putu između sela Rogljeva i Rajca. Za razliku od ostalih kompleksa pivnica, one su gotovo spojene sa samim selom. I po arhitekturi i po materijalu vrlo su slične svojim susedima i sigurno čine jedinstvenu stilsku celinu pivnica: Rogljevo – Smedovac – Rajac.

Štubičke pivnice

Štubičke pivnice se nalaze 5 km od Negotina, a 15-ak kilometara od istoimenog sela. One su osim svoje osnovne namene, služile svojim vlasnicima i kao konačište kada bi pnzarnim danom krenuli u Negotin. Nekada ih je bilo preko 300 i bile su u vlasništvu meštana i iz drugih sela, a do današnjih dana ih je …

Štubičke pivnice

Rogljevske pivnice

Rogljevske pivnice potiču iz XVIII i XIX veka, mada se smatra da ih je, kao i u drugim mestima, bilo i ranije. Kompleks obuhvata oko 150 pivnica. Usred vinskog sela je centralni trg, saborište, zapis, bunar i stari dud. Ulice su različite širine, ali takve da obezbeđuju komunikaciju sa pivnicama i sa prednje i sa …

Rogljevske pivnice

Rajačke pimnice

Rajačke pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine XVIII do tridesetih godina XX veka. Formirane su kao zbijena grupacija 270 pivnica oko centralnog trga sa česmom i saborom. Od trga se prostiru krivudave ulice sa manjim trgovima. Pimnice su građene od tesanog kamena i od brvana, a pokrivene su ćeramidom. Kuće su ušorene …

Rajačke pimnice

Negotinska krajina

Negotinska Krajina se nalazi u ravnici okruženoj planinama Miroč, Crni Vrh i Deli Jovan, sa jedne i Dunavom i Timokom sa druge strane, što uslovljava veoma specifičnu klimu ovog područja koja je izrazito kontinentalna i karakterišu je veoma topla leta i hladne zime. Do Negotina se iz: Beograda može doći međunarodnim putem E 75 preko …

Negotinska krajina

Aquastar Danube

Luksuzni smeštaj i odmor u Kladovu nudi novosagrađeni hotel visoke kategorije Aquastar Danube, koji se nalazi na samoj obali Dunava u neposrednoj blizini gradske plaže. Bazen, jacuzzi, sauna. . .  su na raspolaganju gostima hotela Aquastar, a vrhunsko osoblje hotela pobrinuće se da vam svaki trenutak bude prijatan.

Hotel Đerdap

Hotel Đerdap je lociran na samoj obali i pored ugodnog smeštaja nudi jedinstvenu šetnju Dunavom. Brod – restoran “ Đerdap “ može da ugosti 120 putnika i pogodan je za turističke obilaske, svadbena veselja i poslovne aranžmane.

Etno Festival

Etno festival istočne Srbije – EFIS, letnja manifestacija koja okuplja veliki broj turista i posetilaca. Od hrane i pića, preko rukotvorina domaće radinosti, do višednevne zabave koju obezbeđuju brojrni folklorni ansambli i popularni izvođači i grupe.

Sportski centar “ Jezero „

Sportski centar “ Jezero „ savremeno opremljen i uređen obezbeđuje uslove za održavanje sportskih takmičenja, kao i pripreme sportista. Velika dvorana ima kapacitet od 2500 mesta na tribinama i sve uslove za rukomet, košarku, odbojku i druge ekipne i pojedinačne sportove. U hali je do danas održan niz domaćih i međunarodnih sportskih manifestacija.

Gradska plaža u Kladovu

Kladovska gradska peščana plaža je pravo mesto za letnji odmor i rekreaciju. Kao alternativa letovanjima na morskoj obali pruža gotovo identičan doživljaj. Neposredna blizina dva hotela i nekoliko ugostiteljskih objekata čini ovaj sadržaj još komfornijim.

Scroll to Top