Dani Piva

Vremenska prognoza:

Dani PivaDANI PIVA, nastali su davne 1986. godine iz želje da se organizuje masovna priredba koja ima turistička, privredna i kulturna obeležja sredine. Preko dve decenije, sve do današnjih dana, otprilike isti broj posetilaca, oko dvadeset hiljada dnevno privlači degustacija dobrih piva a njih je uvek preko dvadeset vrsta i u osnovi dva različita koncepta programa. Jedan je više ruralni, vašarski i razbarušen a drugi više urban, uglađen i našminkan.
Na otvorenom prostoru u samom centru grada, na četiri bine odvijaju se programi koji zadovoljavaju različita interesovanja, ukuse i uzraste.
Zrenjanin u to vreme postaje festivalski grad jer se uporedo odvija više festivala :

– Međunarodni festival folklora “ LALA “

– Međunarodni festival zabavne muzike “ SUNFLOVER “

– Festival tamburaša “ PRIM ZA PRIMOM FESTIVAL SA PIVOM “

– Festival svadbarskih običaja i festival gajdaša

– Međunarodni festival duvačkih orkestara

– Sabor narodnog stvaralaštva “ BANATSKE VREDNE RUKE “

Sportska dešavanja kao što su odbojka na pesku, skokovi u vodu sa mosta, promocije borilačkih veština i uključivanje posetilaca u sportsko rekreativne aktivnosti se takođe održavaju za vreme manifestacije. Pored šarenih narodnih  nošnji, dobre domaće hrane koja naravno ide uz pivo, odvijaju se koncerti rok i pop sastava do kasno u noć  i svakako  već tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva i izdržljivosti u držanju litarske krigle pune piva.

Sastavni deo programa manifestacije je i Međunarodni sajam preduzetništva INOCOOP kao i mini sajam narodnih rukotvorina i starih zanata. I tako svake godine poslednje nedelje avgusta, reka ljudi slije se ulicama grada predviđenim za zabavu.

Budite i vi jedan od njih.

Scroll to Top