Hotel Lepenski Vir

Hotel Lepenski VirHotel “ Lepenski vir „ je izgrađen na brdovitim padinama iznad Donjeg Milanovca, koji se nalazi na 161 m nadmorske visine.

Hotel raspolaže sa 115 soba sa francuskim ležajem, 79 jednokrevetnih i 78 dvokrevetnih soba ( hladna i topla voda, kupatilo, WC, radio i balkon ) , restoranom sa 500 sedišta, aperitiv – barom, snack – barom, tihim salonom ( tv sala ) , nacionalnim restoranom, pivnicom sa automatskom kuglanom, disko – klubom, kongresnom dvoranom,  prodavnicom suvenira, frizerskim salonima, šah – klubom, zatvorenim bazenom ( 25 x 12, 5 m ) ,salorn za fizio – i helio – terapiju, trim – salom, saunama, ambulantom i drugo.

U neposrednoj blizini izgrađeni su tereni za male sportove, a kroz šumu je uređena i trim – staza. Područje Đerdapa ima izvanredne mogućnosti za ribolov jer u Dunavu živi dvadeset osam vrsta riba, a lovna područja pružaju idealne uslove za odstrel srne, divokoze, jelena, divlje svinje, zeca i divlje plovke. Mogućnosti za sportove na vodi ( jedrenje, motonautika, veslanje ) su izvanredne, a izleti pružaju posebne doživljaje ( Rajkova pećina, Djerdapska klisura, Trajanova tabla ) .

U neposrednoj blizini Donjeg Milanovca se nalazi neolitsko naselje Lepenski vir, staro oko 8000 godina, koje je naseljavalo oko 600 stanovnika, sa kulturnim slojem od 3, 5 m i 59 otkrivenih kuća, na jedinstvenoj trapezoidnoj osnovi i monumentalnim skulpturama od dunavskih oblutaka.

Scroll to Top