Temerin

Opština Temerin

se nalazi u jugoistočnom delu Bačke nadomak Novog Sada, udaljena 90 km od Beograda i približno toliko od Subotice. lzuzetno povoljan geografski položaj naselja uslovile su važnije saobraćajnice koje prolaze kroz temerinsku opštinu. Temerin je multinacionalna sredina sa oko 30.000 hiljada stanovnika i površinom od 169,61 km2.

U samom naselju se ukrštaju dva regionalna puta, jedan meridijanskog pravca od Novog Sada za Bečej, Sentu i Kanjižu ( R-120 ), a drugi uporedničkog pravca od Odžaka za Zrenjanin ( R-104 ).

Povoljnom položaju naselja dorinose i blizina magistralnog puta M – 22 koji povezuje Novi Sad sa Vrbasom, Kulom i na severu sa Suboticom, kao i blizina međunarodnog puta E – 75.

Poseban značaj za dosadašnji razvoj temerinske opštine imala je blizina najrazvijenijeg privrednog centra u AP Vojvodini – Novog Sada.

Temerin spada u razvijenije opštine u Vojvodini. Poznat je i po svojim termalnim izvorima i bazenima, koji iz godine u godinu privlače sve više gostiju. Prirodne lepote, park prirode Jegrička i Stari park, ZOO vrt, bogat društveni život, brojne manifestacije i kulturni događaji, upotpunjuju izuzetnu atraktivnost Temerina. Blizina Novog Sada, Beograda i Subotice omogućava novi vid razvoja turizma u Temerinu, jer sve je više onih koji traže mir i relaksaciju u manjim, lepo uređenim sredinama poput Temerina. Opština Temerin obiluje mestima idealnim za odmor i razonodu, tako da će svako ko se uputi u ovaj grad pronaći ono što ga interesuje. Ukoliko ste zainteresovani za upoznavanje bogatstva različitosti jedne višenacionalne sredine, lov, ribolov i rekreaciju, posetite Temerin i nećete pogrešiti.

Mapa Temerina

Scroll to Top