Inđija

Vremenska prognoza:

InđijaOpština Inđija se nalazi u Sremu, na južnim obroncima Fruške gore.

Kako je smeštena na pola puta između Beograda i Novog Sada, na mestu gde se ukrštaju značajni evropski koridori – autoput E – 75 i reka Dunav, njen turističko – geografski položaj je veoma povoljan.

Na površini od 384 km2 živi oko 53. 000 stanovnika različitih nacionalnosti, raspoređenih u 11 naselja.
Mnogobrojni kulturno – istorijski spomenici, od praistorije do novijeg vremena svedoče o burnoj prošlosti ovog područja. Iako naseljenost teritorije opštine datira iz praistorije, prvi pisani podaci o samom naselju Inđija potiču iz sredine XV veka. Ostaci rimskih i srednjovekovnih utvrđenja i spomenik Slankamenačkoj bici govore o strateškom značaju ovog područja uz Dunav, koje je kroz istoriju predstavljalo granicu različitih imperija.

Sam grad Inđija, kao centar jedne od najnaprednijih opština u Srbiji, zahvaljujući svom ubrzanom razvoju prerastao je u modernu urbanu sredinu. To je grad bogatog kulturnog života, u kome se tokom cele godine organizuju brojna kulturna dešavanja, sa akcentom na muzičke festivale.

Inđija je grad sporta, grad koji neguje sportski duh i zbog toga je domaćin brojnih sportskih dešavanja.

Jedna od najvećih turističkih vrednosti opštine inđija svakako je Dunav, koji njenom teritorijom protiče u dužini od 27 km. Duž njegove obale nižu se prelepi pejzaži koji privlače brojne ljubitelje reke i prirode.

U opštini Inđiji turisti mogu upoznati tradiciju ovog područja, pre svega posetom Etno kući u Maradiku ili Slankamenačkim vinogradima – specifičnom slovačkom selu.

Bilo da ste ljubitelj prirode, sporta i rekreacije, kulture i tradicije, dobre muzike i hrane, u opštini Inđija pronaćićete pravo mesto za sebe.

Scroll to Top