Manifestacije – Veliko Gradište

Vremenska prognoza:

dani cvećaDANI CVEĆA je manifestacija koju su meštani sela Kusića osmislili cveću u čast. U ovom selu nema kuće bez plastenika sa najboljim cvetnim vrstama. Održava se prvog vikenda maja.

 

MOTO SUSRETI — Veliki skup bajkera u selu Majilovac u organizaciji moto kluba „Stiški Orlovi“ početkom maja okupi ogroman broj ljubitelja motorcikala.

SVETSKI DAN MUZIKE se svake godine obeležava 21. juna.

CAREVČEVI DANI – Manifestacija je posvećena Vlastimiru Pavloviću Carevcu, osnivaču Narodnog orkestra Radio Beograda. Ovaj praznik violine održava se svake godine u julu.

CAC – Kinološko društvo “ Veliko Gradište “ iz Velikog Gradišta u toku godine organizuje Nacionalnu izložbu pasa svih rasa prvog vikenda jula meseca.

RAMSKI SUTONI – Međunarodni pesnički susreti koji se održavaju u julu na Ramskoj tvrđavi.

VELIKI NARODNI VAŠAR se svake godine tradicionalno održava na Svetog Iliju, zaštitnika Velikog Gradišta.

ALASKE VEČERI su preko 40 godina autentična turistička ponuda Velikog Gradišta. Nadmetanje u kuvanju riblje čorbe okupi svake godine u avgustu veliki broj takrničara.

pasuljijadaPASULJIJADA – Najbolji pasulj koji se proizvodi u našoj zemlji, nosi ime po ovom kraju – Gradištanac. Da bi zaštitili ime pasulja velikogradištanci su osmislili takmičenje u kuvanju pasulja, manifestaciju koja se održava početkom septembra.

MEĐUNARODNI FESTIVAL turističkog, ekološkog, sportskog i kulinarskog filma održava se početkom septembra i ima za cilj da doprinese popularizaciji ove vrste filmova kod nas i u svetu.

JEPURIJADA – Takmičenje u spremanju zečijeg gulaša koje se održava krajem novembra i označava početak lova na zečeve.

Scroll to Top