Manifestacije u Savinom Selu

MAJ

Nevenov festival

NEVENOV FESTIVAL DECE PESNIKA

Osnovan je 1989. godine. Festival je međunarodna manifestacija koja na poseban način ističe rad sa darovitom decom pesnicima i piscima. Deca autori konkurišu na slobodnu temu, pesmama i kratkom lirskom pričom na srpskom jeziku. U okviru raznovrsne izdavačke delatnosti festivala ustanovljena je kao posebna edicija prva knjiga najdarovitijeg pesnika, tj. poetese.
Datum održavanja: Maj
Organizator: Festivalski odbor i Kulturni centar Vrbas

OKTOBAR

Triangl

LIKOVNA KOLONIJA „TRIANGL“

Likovna kolonija ima ulogu da povezuje ljude stvaraoce, kulturne poslenike, entuzijaste, radoznalce i mnoge druge ljude koji čine jedan asimetričan konglomerat posmatrača, koji očekuju čuda i umetnika, koji na različite načine doživljavaju ambijent prirode i polako razvijaju i materijalizuju svoje ideje.
Vreme svakako nije naklonjeno umetnicima i domaćinima, tek što se ljudi opuste i upoznaju, počnu spontano da se druže, a vreme iscuri i svima bude žao i mnoge ideje ostanu nerealizovane i nedovršene. Atmosfera koja vlada u likovnoj koloniji Savino Selo ima spoj pozitivnog duha i lepote prirode koja deluje inspirativno i nepretenciozno na sve koji učestvuju u njenom oblikovanju i radu.
Ova kolonija okuplja mnogo značajnih i talentovanih umetnika.
Nastaju slike pejsaži, mrtve prirode, kompozicije asocijativne i figuralne, autorski i
estetski potpuno oslobođene.
Datum održavanja: Oktobar
Organizator: Osnovna škola „Branko Radičević“, Savino Selo i ULUV

Scroll to Top