Hotel Jezero

Hotel Jezero Perućac

Hotel se nalazi na samoj obali, neposredno uz Hidroelektranu „ Bajina Bašta “ , udaljen 15 km od Bajine Bašte, a 2 km od Perućca.

Sagrađen je 1976. godine i kasnije potpuno adaptiran u hotel sa 2 zvezdice. Ukupan kapacitet hotela u dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanimaje 120 ležajeva i još 30 ležajeva u bungalovima apartmanskog tipa. Ukupno ima 10 bungalova-apartmana od kojih su 5 dvokrevetni i 5 četvorokrevetni.

U sklopu hotela su restoran sa 250 mesta, kafana, disko klub i prodavnica. Ovde se može pecati na Drini, jezerima ili drugim ribolovnim vodama, gde se može sresti Mladica – plemenita riba koja se od svih regionalnih reka opstala jedino u reci Drini.

Ovde se može ploviti putevima „ Drinskih splavara “ , videti svetski raritet Pančićeva omorika, posetiti Manastir Rača iz XIII veka,
voziti se arhaičnim vozom „ Ćira “ na Šarganskoj osmici, posetiti Kustin Drvengrad u Mokroj Gori.

1 thought on “Hotel Jezero”

  1. Bio sam u avgustu mesecu na jezeru ali nisam spavao u hoteli. Pogledao sam bungalove koji su solidni. Cene su prihvatljive. Osoblje j e ljubaznio ali cene po prodavicama su ne opravdano visoke. U restoranu kod manastira Rača koje ima svoj ribnjak pastrmke, kilogram iste košta 1400 dinara. U Beogradu na pijaci je 350 do 400 dinara. Suludo je skupo i povrće. Privreda je mrtva, a narod dosta apatičan. MOže se ostati par dana da se pogleda okolina koja je jako lepa, ali tražiti, malinu , dobar kajmak i vruću ,lepinju, eeee to je mogo teže naći. Pozdrav

Затворено за коментаре.

Scroll to Top