Vremenska prognoza:
{{current_weather.dt | momentjs( atts.date )}}
{{current_weather.temp | temp}} °{{units}}
{{day.dt | momentjs(atts.date)}}
{{day.temp | temp}} °{{day.temp_min | temp}} °{{units}}
„Cicvara“ je bila veoma omiljeno jelo, koje se vrlo često pominje kao posebna poslastica. I danas se pravi u posebnim prilikama.
Obično se priprema od ječmenog, kukuruznog ili pšeničnog brašna, tako što se mast ili maslo dobro zagreje u tiganju, koji bi trebalo da bude od bakra, pa se onda dodaju brašno, so i voda. Smesa se zatim ukuvava, odnosno prži. U nju se mogao dodavati sir, kajmak, pavlaka pa i jaja. Cicvara je bila veoma masno jelo i poželjno za vreme obavljanja teških poslova, a kod Srba smatrana za izrazito mrsno jelo, koje je bilo obavezno na božičnoj trpezi.
Nekada je postojao običaj da se u ,, cicvari “ ukućani ogledaju, pa se verovalo da ko pri tom ne vidi svoj lik neće dočekati sledeći Božić.